Saal Digital – review Acrylglas

Ik ben erg fan van Acrylglas en was blij dat ik van Saal Digital de kans kreeg een review te schrijven over dit materiaal.

Foto voorbereiden: ICC profiel

Wanneer je het echt goed wilt doen, zorg je dat je het ICC-profiel van Saal Digital download en gebruikt als softproof, zodat je op je monitor kunt zien wat het uiteindelijke resultaat zal zijn en je dus niet voor kleur of contrast verrassingen komt te staan.

Het bestelproces

Wanneer je de software van Saal Digital nog niet hebt geïnstalleerd, kun je deze op de website downloaden. Het is een klein bestand en je kan dus snel aan de slag.
Vanuit het hoofdmenu kies je je product. Er zijn diverse prodcuten zoals: Alu-Dibond, Hardschuim, Canvas en dus ook Acrylglas. Ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit van dit materiaal en kies dan ook deze optie. Ik maak veel gebruik van kleur-intensieve beelden en die komen op Acrylglas goed tot hun recht. Ik koos daarom voor een kleurrijk beeld met veel contrast.

_50A9379Ik heb gekozen voor een 30 x 45 formaat met een dikte van 5mm. Voor de ophanging heb ik voor een Aluminium profiel gekozen, zodat de foto zwevend van de muur komt te hangen.

Levering

Ik had de bestelling op een dinsdag gedaan en kreeg het product op de vrijdag thuis geleverd. Dat vond ik lekker snel. De actuele levertijden kun je ook online vinden voor de verschillende producten.

Product uitpakken en eerste indruk

_50A9376Het Acrylglas was goed verpakt. Het zat in stevig karton en was zo ingepakt dat ook eventueel stoten geen invloed kan hebben op de randen van de foto. Het is duidelijk dat Saal Digital haar best doet het product heel bij de klant te krijgen en daar ben ik heel blij mee. Na het verwijderen van de beschermfolie heb ik de foto kunnen beoordelen. Ik kan niet anders zeggen dat ik het een prima prijs/kwaliteit vind. De kleuren komen overeen met die van mijn monitor. Ik heb ook geen rare artefacten kunnen ontdekken. Een heldere, kleurechte en streepvrije foto kortom.

Conclusie

_50A9464De foto wordt geprint op het product. Ik ben tevreden over de levering en het bestelproces. Ook de kwaliteit die je krijgt voor de prijs is in orde. Foto’s achter Acrylglas kunnen weliswaar nog mooier; dan wordt de foto eerst op bijvoorbeeld Alu-Dibond gedrukt waarna er een Acrylglas laag voor komt. Dat kan ook bij Saal Digital. Wanneer je een sprankelende en kleurechte foto van goede kwaliteit wilt, raad ik je aan het Acrylglas van Saal Digital eens te proberen.