FotoOpGlas

Ik ben erg groot fan van foto’s op (plexi)glas en heb daar een aantal erg mooie voorbeelden van gezien. Ik heb daarom besloten een afdruk te laten maken bij FotoOpGlas.nl. Ik had net een mooie serie kustfoto’s gemaakt in de Noord Oost Polder en was benieuwd naar het resultaat. Ik heb dus een foto uit deze serie gekozen.

Op de site zag ik staan dat de foto’s op hoogwaardig plexiglas/acrylglas worden afgedrukt. Je kunt kiezen voor verschillende glasdiktes, zodat er altijd een geschikte glasdikte is die past bij het formaat van de glasprint. Met een speciale printer en speciaal daarvoor geprepareerde inkten, wordt de foto afgedrukt op een plaat van plexiglas. Plexiglas is in feite geen echt glas, maar een sterk en transparant soort plastic. Het ziet er wel uit als echt glas, maar het is een stuk minder breekbaar.

Daarnaast is er een grote keuze aan formaten mogelijk. Alles tussen 10x15cm tot 120x200cm is in principe mogelijk. Ook krijg je gratis de volgende mogelijkheden aangeboden: kleur naar zwart/wit, kleur naar sepia, rode ogen verwijderen, datum verwijderen. Erg handig als je zelf niet zo thuis bent in fotobewerkingsprogramma’s.

FotoOpGlas ophangsysteemVoor het ophangen worden twee mogelijkheden geboden. De eerste zijn afstandshouders. Hiervoor worden 4 gaten in de foto geboord. In deze gaten worden de meegeleverde afstandhouders bevestigd. De foto komt hierdoor een stukje van de muur te hangen, wat zorgt voor meer diepte in de foto. De tweede mogelijkheid is een ophangsysteem dat aan de zijkant van de foto wordt bevestigd. Hiervoor zijn geen gaten in de foto nodig en de foto komt hierdoor tegen de muur te hangen. Wanneer u de foto buiten wilt ophangen, is er ook nog een RVS optie voor de afstandhouders.

FotoOpGlas bezorgingHet uploaden van de foto en het kiezen van de verschillende opties is eenvoudig en werkt snel. In het proces kun je nog een juiste uitsnede maken. Je kunt de uitsnede ook laten bepalen door de ervaren medewerkers van FotoOpGlas; handig als je zelf niet zo thuis bent in fotobewerkingsprogramma’s of het lastig vindt om de juiste uitsnede te bepalen. Je kiest vervolgens de gewenste glasdikte, het formaat en geeft eventuele extra opties aan zoals bijvoorbeeld het omzetten naar sepia. Daarna bevestig je je bestelling en heb je binnen 3 tot 5 dagen je foto in huis.

De foto is goed verpakt geleverd en voorzien van een beschermfolie, welke pas na montage verwijderd dient te worden. Ook is het ophangsysteem voorzien van een duidelijke handleiding.

Ik denk dat FotoOpGlas een prima product levert voor de doelgroep die ze op de site communiceren. Voor leuke kinderfoto’s, je hond en kat of een leuk aandenken aan een fijne dag of gewoon als leuk kado levert FotoOpGlas een prima product.

De door mij gekozen foto heeft echter veel kleur nuances. Helaas bleek het productieproces van FotoOpGlas daar wat moeite mee te hebben. Vooral in de voor mij belangrijke details en kleuren treedt wat verlies op, waardoor de foto voor mij niet de gehoopte kwaliteit had. Ik heb deze punten doorgegeven en ze zullen deze in de continue verbetering van het productieproces zeker ter harte nemen; dus het kan alleen maar beter worden.