FotoOpAluminium

FotoOpAluminium

Nu en dan probeer ik ander materiaal voor foto afdrukken. Ander materiaal kan een heel andere sfeer aan je foto geven. Dit keer heb ik gekozen voor een afdruk op Aluminium. Ik heb dit laten uitvoeren door www.FotoOpAluminium.nl.

Op de site kun je kiezen voor verschillende opties. Wil je de foto buiten of binnen ophangen, wil je een ophangsysteem en wat voor ondergrond wil je? Voor het laatste kun je kiezen uit een geborstelde- of een witte ondergrond.

Ik heb gekozen voor een foto voor binnen, een witte achtergrond en een ophangsysteem.

Het ophangsysteem is een, zelf aan te brengen, hangertje met twee afstand bumpertjes. Doordat het zelfklevend is, is het eenvoudig te bevestigen aan de foto. Wel even opletten dat je het nauwkeurig in het midden bevestigt zodat de foto ook netjes recht komt te hangen 😉

Ik heb gekozen voor een witte achtergrond zodat de aluminiumstructuur niet echt zichtbaar is in de foto. Er blijft echter wel iets van structuur aanwezig, wat zeker in de donkere delen zichtbaar blijft als een fijne metal-achtige ondergrond.

De kleuren waren zoals ik verwachtte. Mocht je nu zelf niet zo handig zijn met het uitvoeren van een fotobewerking, dan kan www.FotoOpAluminium.nl je daarbij helpen. Zo kun je in het bestel proces aangeven of je een zwart/wit omzetting wil laten uitvoeren, een andere uitsnede wilt hebben, rode ogen wilt laten verwijderen en meer. In het opmerkingenveld in het bestelproces kun je aangeven of er storende elementen op de foto verwijderd moeten worden; bij www.FotoOpAluminium.nl zorgen ze daar dan gratis voor!

Zoals je op de foto kunt zien is de foto ook goed verpakt geleverd 🙂 Al met al heb ik een levendige afdruk ontvangen van een van mijn favoriete foto’s van het waddenlandschap bij Uithuizen (Groningen).